فاز دوم مطالعه کوهورت جوانان از شهریورماه سال جاری در ششده اجرا می شود./انجام این مطالعه آیندهنگر ارزشمند فقط در دو مرکز در کشور
به گزارش وبدا؛ دکتررضا همایونفر قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی فسا با علام این خبر گفت: با حضور تیم هماهنگی مرکزی کوهورت جوانان: دکتر ونداد شریفی، دکتر احمد حاجبی و دکتر سیدعباس متولیان در مرکز تحقیقات بیمارهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی فسا، هماهنگیهای لازم برای ادامه کوهورت جوانان در پایگاه مطالعات آیندهنگر ششده انجام گرفت.
دکترهمایونفر افزود: مطالعه کوهورت جوانان از سال 1394 در منطقه ششده آغاز شده است و در فاز اول تعداد 1500 نفر از افراد 15 تا 35 ساله منطقه روستایی و 1500 نفر از منطقه شهری را با یک شیوه نمونهگیری خوشهای تصادفی وارد مطالعه نمود و در فاز دوم که از شهریور ماه امسال ادامه پیدا میکند افراد وارد شده در فاز اول به مدت 10 سال مورد پیگیری قرار خواهند گرفت.
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه ادامه داد: روند مطالعه به این صورت است که هر شش ماه یک بار، بصورت تلفنی با افراد تماس گرفته میشود و اطلاعات تکمیلی اخذ میگردد و هر 2 سال یکبار از افراد خواسته می شود برای انجام مصاحبه و آزمایشهای مورد نیاز به پایگاه مطالعاتی مراجعه نمایند.
وی با بیان اینکه انجام این تحقیق هیچ هزینه ای برای فرد ندارد، اظهار داشت: هدف از این تحقیق که جزو مطالعات آیندهنگر و طولی است و قویترین و ارزشمندترین نوع مطالعات در دنیای علوم سلامت محسوب میشوند، این است که بفهمیم چقدر جوانان در طول زمان، دچار مشکلات مختلف سلامتی از جمله ناراحتی ها و بیماریهای اعصاب و روان و سوانح و حوادث و سایر بیماریها می شوند و چه مشکلاتی باعث می شود برخی از افراد بیمار شوند و چه عواملی افراد را در برابر بیماری محافظت می کند. از نتایج این مطالعه برای بهبود خدمات بهداشتی - درمانی استفاده خواهد شد.
گفتنی است این مطالعه آیندهنگر ارزشمند فقط در دو مرکز در کشور انجام میپذیرد که فسا و کرمانشاه به عنوان این مراکز انتخاب شدهاند.